Sóska- krémleves

Hozzávalók:

  • 3-4 közepes krumpli
  • fél kiló sóska
  • egy evőkanál liszt/ rizsliszt
  • olaj
  • bors

Sóskakrém-leves

Elkészítés:

A krumplit meghámozzuk, feldaraboljunk, sós vízben feltesszük főni; csakúgy, mintha krumplipürét készítenénk.
Eközben a sóskát mosás után kisebb darabokra vágjuk.
Az edényben, amelyikben végül a levesünk lesz, kevés olajon némi lisztet pirítunk, és közben friss borsot darálunk bele.

A krumplit, miután megfőtt, a fölösleges főzővizet leöntjük róla, de nem dobjuk ki. A krumplit összetörjük. A főzővizet ráöntjük a pirított rizslisztre, majd hozzáadjuk a krumplit.  Annyi vizet adunk hozzá, amennyire sűrűre szeretnénk a levest.

A legvégén hozzákeverjünk az összevágott sóskát, és csupán egyszer összerottyantjuk, és már kész is.
Tálalhatjuk önmagában, de adhatunk hozzá tejfölt vagy füstölt reszelt sajtot, pirított kenyérkockát. Különösen finom pirított napraforgómaggal.

Reklámok

One response to “Sóska- krémleves

  1. Finomnak tűnik, de ugye akár össze is lehet turmixolni fogyasztás előtt?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s