Karalábélevél leves

IMG_5885

Hozzávalók:

  • karalábélevél – amennyi van
  • liszt, zabpehely, vagy rizsliszt
  • só, bors
  • vaj (vagy olaj)
  • Ízlés szerint: spenót, lestyán, petezselyem, céklalevél
  • Tehetünk bele reszelt sajtot, tejfölt, piritott napraforgót, de üresen is kiváló könnyű nyári leves.

Elkészítés:

A karalábé levél középső szárát kivágjuk, ha nagyon nagy, és azt tesszük fel először párolni, apróra vágva. Néhány perc múlva hozzáadjuk a zabpelyhet, lisztet és az apróra vágott leveleket,és tovább pároljuk.

Amikor azt gondoljuk, hogy kész (kb 5 perc), akkor sózzuk, borsozzuk és felöntjük vízzel, forraljuk.Készíthetjük krémlevesnek is, ekkor mielőtt teljesen felöntenénk vizzel, kicsit hagyjuk kihülni, turmixoljuk és utána készítjük készre.

Reklámok

One response to “Karalábélevél leves

  1. Visszajelzés: Céklavariációk | Lecsóblog

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s