Töltött karalábélevél

IMG_9214

Hozzávalók:

  • 4-5 kisebb, zsenge karalábélevél
  • tavaszi kőrözött
  • Kőrözött helyett természetesen bármilyen más tölteléket is használhatunk, pl. sajtos- tejfölös főtt rizs, reszelt zöldségek

Elkészítés:

A karalábéleveleket alaposan megmossuk és egy percre lobogó forró vízbe tesszük. A forrázás után rögtön hideg vízbe tesszük, hogy megőrizze a színét. A leveleket egy konyharuhával szárazra töröljük, egy éles késsel eltávolítjuk a vastagabb szárrészeket.

karalábélevél

A tölteléket a levél alsó részére rakjuk, a levél oldalait ráhajtjuk, mintha töltött káposztát készítenénk. A leveleket a töltelékkel felgöngyölítjük. A nagyobb tekercseket félbevágjuk.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s