Rakott kelkáposzta

Hozzávalók:

  • 1 kg kelkáposzta
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 30 dkg barna vagy fehér rizs
  • 0,5 l tejföl
  • 20 dkg  reszelt sajt (pl. trappista, pannónia)
  • 1 evőkanál olaj vagy vaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor friss/ 1 evőkanál szárított majoranna

Elkészítés:

A rizst leöblítem és dupla mennyiségű vízben felteszem főni egy kis sóval.

Amíg fő, előkészítem a káposztát: A torzsáját kivágom, negyedelem és kb. 1 cm vastagon felszeletelem.

Az apróra vágott hagymát az olajon/ vajon megfonnyasztom, majd ráteszem a felaprított káposztát. Miután kicsit összeugrott, sózom, borsozom és fedő alatt párolom úgy 20 percig.

A tejfölt kikeverem az apróra vágott majorannával és aprított fokhagymával. Amikor puhára párolódott a kelkáposzta, leveszem a lángról és összekeverem a fűszeres tejföllel.

Egy nagyobb jénai/ tepsi aljába teszem a tejfölös kelkáposzta felét, sajtot szórok rá, erre rétegzem a főtt rizst, majd egy újabb réteg kelkáposztát. A tetejét megszóróm a maradék reszelt sajttal és 150 fokon sütöm fél órát. Ha ennyi idő alatt nem pirulna meg a sajt, érdemes kicsit feljebb venni a hőfokot 180 fokra és tovább pirítani 5-10 percet.

rakottkel

Reklámok

One response to “Rakott kelkáposzta

  1. Visszajelzés: Káposzta | Lecsóblog

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s