Töltött tök/ cukkini

Hozzávalók:

  • egy kisebb tök és/vagy cukkini
  •  hús
  •  tojás
  •  só, bors, fűszernövények (pl. kapor)
  • hagyma
  •  olivaolaj
  •  tejfel

Elkészítés

A tököt jól megmosom, félbevágom és kivájom karalábévájóval a belsejét.

A darált húst összekeverem az apróra vágott hagymával, kakukkfűvel, zsályával (ami van) és kb két maroknyi szintén jól felaprított (legjobb mixerben) tökkel, sóval, borssal, tojással.

Ezt a tölteléket beletöltöm a tökbe és olívaolajjal kikent tepsiben beteszem sülni. Kis viz kell alá. Amikor félig megsült mellé teszem a kivájt tök gömböcskék megmaradt részét, erre olívaolajat, vagy egy kis vajat teszek. Összesen maximum félórát sül.

A tálalásnál adom hozzá a kaporral kikevert tejfelt, így könnyebb és finomabb, mintha rásülne a tejfel.

töltött tök

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s