Csalán Pesto

Nagyjából két-három maroknyi csalánt blansírozunk, azaz forró vízbe felteszünk főzni, majd 1-2 perces főzés után leszűrjük, és azonnal hideg vízbe áztatjuk. Így megőrzi a szép zöld színét. A főzőlevet nem öntjük ki, levesalapnak, vagy ivólének kiváló.

4-5 gerezd összezúzott fokhagymát, sót, borsot adunk hozzá, és 5-6 evőkanál hidegen sajtolt napraforgó vagy olíva-olajat.

A megfőtt csalánról a vastagabb szárakat levágjuk, és botmixerrel összeturmixoljuk az egészet. Ezután pirított és kávédarálóban durvára őrölt tökmagot adunk hozzá, kb ugyannyi mennyiségben, mint az összeturmixolt csalánunk.

A csalánpesto fogyasztható önmagában, kencének, kenyérre, toastra, paradicsommal, gomolya jellegű sajttal nagyon finom.csalánpesto1

Készíthetünk belőle olaszos tésztát is.  Fokhagymát és fél kg paradicsomot olívaolajon megfuttatunk, sózzuk, borsozzuk, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a csalánpestót. Ebben a kifőtt tésztát megforgatjuk. Bármilyen sajttal tálalhatjuk.

csalánpesto2

Reklámok

One response to “Csalán Pesto

  1. Nagyon jól hangzik, köszönet a receptért, ki is próbálom! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s