Sült paprikasaláta

Hozzávalók:

  • 1 kg piros, vastag húsú paprika (pl. kápia, kaliforniai)
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 20 dkg friss, puha fehér sajt (házi kecskesajt, feta, krémfehér sajt)
  • Fűszerek: oregánó, majoránna, bazsalikom, görögszéna
  • Olaj

A paprikákat megmossuk és egy tűzálló tálba tesszük őket úgy, hogy lehetőleg ne érjenek össze. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, kb 10. perc után megfordítjuk a paprikákat. Akkor van kész, ha a héj már felhólyagosodott, kissé megfeketedett.

Egy nagy tálba hideg vizet eresztünk, ebbe dobjuk a sült paprikákat. A héjukat lefejtjük, eltávolítjuk a csumát, az így kapott paprikafilét csíkokra vágjuk. A fokhagyma gerezdeket kifejtjük a héjukból és felaprítjuk.IMG_0151

Viszonylag bő olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát,  majd hozzáadjuk a morzsolt fűszereket: oregánót, majorannát, bazsalikomot, ha van, görögszénát (őrölt mag vagy morzsolt levél formában). Hozzáadjuk a szeletelt sült paprikát és az aprított sült fokhagymát is és nagy lángon, folyamatos kevergetés mellett kb. 5 percig összesütjük. Amíg még langyos, belekeverjük a kockára vágott sajtot. Tálalhatjuk félbevágott paprikában, de kiváló kence kenyérre és tésztaszószként is hasznosítható.

IMG_0160

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s