Kínai rizs káposztákkal

Hozzávalók:

  • kelkáposzta
  • vöröskáposzta
  • hagyma
  • fokhagyma
  • sárgarépa
  • rizs
  • repce vagy napraforgó olaj
  • szezámolaj
  • szója szósz
  • só, bors

Elkészítés:

A káposztákat és a sárgarépát csíkokra vágom, a hagymát vékony szeletekre. Az előzőleg megfőtt rizst hagyom kihűlni. Mindent előkészítek.

A wokban (vagy nagy serpenyőben ) a forró olajban először a káposztákat és a répát kevergetem, sütőm, majd a hagymákat is hozzáadom. Végül a riszt is belekeverem és a szója és szezámolajjal, borssal, sóval ízesítem. A végén tehetünk rá friss vágott fűszereket , pl koriandert.

Lehet hússal is készíteni, akkor az kerül a wokba legelőször.

kaposzta

Reklámok

One response to “Kínai rizs káposztákkal

  1. Visszajelzés: Káposzta | Lecsóblog

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s