Citromos padlizsánsaláta

Hozzávalók:

  • 1 nagy padlizsán
  • egy fél citrom leve
  • olaj
  • egy marék mandula
  • friss petrezselyem és menta levelek
  • 3 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A padlizsánt megpucoljuk és apró, kb 1- 2 centiméteres kockákra vágjuk. Egy serpenyőben olajat melegítünk, erre dobjuk a padlizsánkockákat, kicsit megsózzuk, ráfacsarjuk a citromlevet és alacsony lángon kevergetés mellett 10-15 percig pároljuk. A zúzott fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet, mentát és a feldarabolt mandulát a végén beleforgatjuk. Melegen és behűtve is finom ez a saláta, akár rizzsel főételként vagy köretként.

IMG_0129

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s