Sütőtökös kelkáposztás ragu (curry)

Hozzávalók:

  • 1 kis fej kelkáposzta
  • kb. fél kiló sütőtök
  • 2 darab nagyobb krumpli
  • 1 nagy fej hagyma
  • fokhagyma, gyömbér
  • fűszerek tetszőleges kombinációban: kömény, római kömény, görögszéna, kurkuma, szecsuáni bors, babérlevél vagy curry fűszerkeverék vagy garam massala fűszerkeverék
  • olaj vagy vaj

Elkészítés:

A hagymát felkockázzuk és alacsony lángon bő olajon vagy vajon üvegesre pároljuk majd hozzáadjuk a reszelt gyömbért, az aprított fokhagymát és a fűszereket, pár percet pirítjuk így az olajban a fűszereket amíg kellemesen illatozni kezdenek.

A krumplit és a sütőtököt felkockázzuk. Mivel az én currym újkrumpliból és hokkaido tökből készült, egyiket sem pucoltam, de a hagyományos sütőtököt és a vastag héjú krumplit pucolni kell a kockázás előtt. Hozzáadjuk a felkockázott zöldséget a fűszeres hagymához, alaposan összekeverjük és pár percig pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. A kelkáposztát laskára vágjuk, és amikor már 80%- osan megfőtt a krumpli és a sütőtök, hozzáadjuk a raguhoz. Addig főzzük amíg a krumpli és a sütőtök kissé szétfőtt, a curry pedig jól besűrűsödött.

Tálalhatjuk egy szelet kenyérrel, rizzsel, kölessel. Érdemes egyszerre nagyobb adagot készíteni, hűtőben akár 5-6 napig eláll.

IMG_0259

Reklámok

One response to “Sütőtökös kelkáposztás ragu (curry)

  1. Visszajelzés: Káposzta | Lecsóblog

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s