Birsalmasajt

Hozzávalók

  • birsalmák héjastól, magostól
  • cukor
  • víz

A megmosott, felvágott birsalmákat vízben puhára főzzük, majd leszűrjük.  A levett fel lehet újra főzni egy kis cukorral és ivólé lesz belőle.

A szűrőben maradt pépet átpasszírozzuk (például krumplinyomón, paradicsompasszírozón), lemérjük, és súlyban fele annyi cukorral alacsony lángon, folyamatos kevergetés mellett hosszan főzzük, kb. másfél órát, amíg teljesen be nem sűrűsödik. Kissé vizes, lapos kör alakú tálban hagyjuk szilárdulni pár napig konyharuhával/ tüllel lefedve, majd kiborítva a másik oldalát is szikkadni hagyjuk pár napig. Dióval, mandulával díszíthetjük.

birsalmasajt

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s