Céklás kakaós süti

Hozzávalók:

  • 100 g zsiradék (napraforgó olaj/ kókusz olaj/ margarin/ vaj)
  • 50 g keserű kakaópor
  • 100 g cukor
  • 200 g liszt (itt: fele rozsliszt, fele teljes kiőrlésű búzaliszt)
  • 200 g nyers cékla
  • 1 db tojás
  • 1 kávéskanál vanília kivonat/ 1 csomag vaníliás cukor/ 1 vaníliarúd kikapart belseje

Elkészítés:

A zsiradékot alacsony lángon megolvasztjuk, belekeverjük a cukrot és addig kevergetjük, amíg fel nem olvad, majd hozzáadjuk a kakaóport és ezzel is elkeverjük.

Egy keverőtálban kimérjük a lisztet és összedolgozzuk a finomra reszelt nyers céklával, majd hozzáadjuk a cukros- kakaós keveréket, a vaníliát és a tojást is, alaposan összedolgozzuk.

A tésztából kis golyókat gyúrunk, melyeket szétlapítva lisztezett tepsire rakunk. 180 fokra előmelegített sütőben 15- 20 percig sütjük. 8- 10 darab nagyobb süti lesz belőle.

IMG_0293

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s