Rakott csicsóka spenóttal

Hozzávalók

  • fél kg csicsóka
  • 30 dkg friss spenót vagy egy csomag fagyasztott
  • 3 dl tejföl vagy jó minőségű, sűrű natúr joghurt
  • 100 gramm friss fehér sajt (juhtúró/ friss házi sajt/ feta/krémfehér sajt)
  • Reszelt sajt a tetejére

A csicsókát alaposan ledörzsöljük, megmossuk, majd bő vízben puhára főzzük vagy párolóedényben megpároljuk. A spenótot megmossuk és kevés olajon fokhagymával összeugrasztjuk. A tejfölt vagy joghurtot a friss sajttal simára keverjük. A megfőtt csicsókát szeletekre vágjuk, a párolt spenóttal és  a tejfölös keverékkel összekeverjük (vagy rétegezzük, mint a rakott krumplit), a tetejét megszórjuk sajttal és előmelegítette sütőben 180 fokon aranybarnára pirítjuk.

Megjegyzés: Érzékeny gyomrúak pucolják meg a csicsókát főzés előtt vagy után

IMG_0309

 

Reklámok

One response to “Rakott csicsóka spenóttal

  1. Visszajelzés: Csicsóka | Lecsóblog

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s