Gombás spenótos lepény (quiche)

Hozzávalók

A tésztához: 170 gramm liszt (lehet teljes kiőrlésű is), 100 gramm vaj, jeges víz (kb. 0,5 dl), egy csipet só

A töltelékhez: 3 tojás, 250 ml tejszín, 150 gramm gomba, 200 gramm friss spenót, reszelt sajt (pl. trappista, feta, gomolya) fokhagyma, szerecsendiógombás lepény

Elkészítés

A tésztához a lisztből, vajból és jeges vízből tésztát gyúrunk, melyet fél órára a hűtőbe teszünk pihenni. Kinyújtva piteformába tesszük,   150 fokra előmelegített sütőben egy sütőpapírral lefedve 15- 20 percig elősütjük.

A spenótot a fokhagymával kevés olajon összefonnyasztjuk, a gombát külön szintén puhára pároljuk. A tojásokat a tejszínnel és a reszelt sajttal simára keverjük, hozzáadjuk a gombát és a spenótot, szerecsendióval, sóval, borssal ízesítjük és az elősütött pitetésztába önjük. 150 fokon sütjük amíg megpirul és a töltelék összeáll. Melegen, hidegen is fogyasztható.

Reklámok

One response to “Gombás spenótos lepény (quiche)

  1. Visszajelzés: Gomba | Lecsóblog

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s