Tejfölös cékla

A cékla, ahogy azt már korábban írtuk zöldségként is kiváló. Ha salátának használjuk, akkor sem muszáj leragadnunk a hagyományos ecetes cékláknál.  Jelen esetben héjában főtt céklát meghámozunk, és nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük.

Nyugodtan főzhetünk egyszerre több céklát is,  levéből kivéve, hámozatlanul a hűtőben akár egy hétig is eláll felhasználás előtt. Ez a megoldás nem csupán praktikus, hanem gazdaságos is, hiszen a cékla amúgy sokáig fő. Szóval miután a két közepes fej céklát lereszeltük, tejföllel keverjük össze, és már kész is.

Ha valaki szeretné egy kicsit izgalmassá tenni, akkor tehet hozzá néhány teáskanál ecetes tormát. Ekkor olyan ételt kapunk, mely egyszerre édes és csípős jellegű, ez télen különösen jótékony hatású. Ha ráadásul a tormát magunk reszeltük, akkor a légutainkat is hathatósan kitisztítottuk. Fogyaszthatjuk pikánsabb ételek, továbbá sült húsok mellé. De nagyon jó reggelinek és tízórainak is. Torma nélkül gyerekek is nagyon szeretik, mert nem csak finom,hanem szép színes is. tejfölös cékla

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s