Céklásaláta almával

Céklasalàta almàval

Vitamindùs, nagyon finom, üditő téli salàta. Nagyon egyszerű, gyorsan elkészithető salàta elöételként vagy màs étel mellett fogyaszthatò.

Hozzàvalòk : 30-40 dkg kis (1-2 cm) darabokra vàgott fött cékla, 1 kis (1-2 cm) darabokra vàgott alma, 1-2 ek olaj,  ,1 kk édesemes pirospaprika, sò, bors,  1-2 ek almaecet, napraforgòmag izlés szerint, zöld koriander (fakultativ)Céklasalàta almàval

Elkészités :

1./ Összekeverjük a céklàt, és az almàt.

2./ Az öntethez egy kis edénybe beletesszük a pirospaprikàt, borsot sòt és az almaecetet. Jòl összekeverjük és hozzàadjuk az olajat.

3./ Az öntetettel meglocsoljuk a salàtàt, összekeverjük és napraforgòmaggal és zöld korianderrel megszòrjuk.

Gazdagabb vàltozat :

Az alma helyett 1-màsfél vékonyra szeletelt naranccsal és 1-màsfél vékonyra szeletelt lilahagymàval keverjük össze a céklàt.

A receptet köszönjük Zsuzsának!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s