Fokhagymás tejfölös mángold

Fokhagymás tejfölös mángold

A mángold hasonlatos a spenóthoz, ezt mondják a legtöbben, amikor kérdezik, mégis mi ez a fura nevű zöldség. De ezt csak jobb híján állítjuk, hiszen ízeket leírni nagyon nehéz. A pontosabb válasz: ugyanolyan, de teljesen más. Persze zöld ugyan, de a levelei sokkal nagyobbak, ami megkönnyíti a feldolgozást, sokkal szaporább, amitől jobb termelni, és sokkal frissebb ízű, mint a spenót.

Ez az étel a bordós szárú mángoldból készült, de létezik sárga és sima zöld szárú mángold is, az ízük teljesen egyforma.

IMG_2976

¾ – 1 kilogram mángold, néhány gerezd fokhagyma, só, bors, 2 deciliter tejföl.

Elkészítés

A mángoldot megmossuk, lecsöpögtetjük majd felaprítjuk.

Mindeközben 3-4 gerezd fokhagymát enyhén megpirítunk vajon vagy olajon. A felaprított mángold egy részét beletesszük, majd amikor néhány perc múlva összeesett, hozzátesszük a többit is. Sóval és borssal ízesítjük. 10 perc alatt kész is van. Ekkor levesszük a tűzről és tejföllel ízesítjük.

Tálalhatjuk rizzsel, leginkább barna rizzsel, de kölessel még finomabb.

címkék: mángold, fokhagyma, tejföl, vegetáriánus, évszakos táplálkozás.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s