Nyári babok ragulevese tárkonnyal

Egyre több helyen látni a piacon a zöldbabon kívül hosszúkás ceruzababot, lapos salátababot, sőt, még lilahüvelyű babot is. Ezeknek mind- mind más egy kicsit az íze, de jól kombinálhatóak egy sűrű ragulevesben, bátran próbálkozzunk! Az alábbi recept különlegessége, hogy akár bográcsban is elkészíthető.

Hozzávalók

  • 30 dkg hüvelyes bab (zöldbab, ceruzabab, salátabab, vagy kifejtett zöldborsó )
  • 30 dkg sárgarépa, fehérrépa, karalábé, gomba ízlés szerinti összeállításban
  • 2 csomó újhagyma
  • 4-6 gerezd fokhagyma
  • egy marék friss vagy egy-két evőkanál szárított tárkony
  • növényi olaj
  • só, bors
  • Sűrítéshez: 2-3 dl tejszín, tejföl vagy joghurt

Elkészítés

A babot megpucoljuk, a két végét lecsípjük és egy centis darabokra vágjuk. Megtisztítjuk a répát, karalábét, gombát is és szintén 1 centis kockákra vagy karikákra vágjuk. A fokhagymát a kés élével kissé összetrancsírozzuk.

Lábosban olajat hevítünk, erre dobjuk a zöldségeket, 4-5 perc alatt, magas lángon, folyamatos kevergetés mellett kissé lepirítjuk. Felöntjük vízzel, majd alacsony lángon főzzük amíg minden hozzávaló meg nem puhul, de még kissé roppanós marad. Ekkor hozzáöntjük a tejszínt/ tejfölt/ joghurtot, az apróra vágott tárkonyt és a vékonyan felkarikázott újhagymát. Még 2-3 percig melegítjük, sajtos pirítóssal tálaljuk.20140708_121927

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s