Rólunk

A Pro Cserehát Egyesületet 2009-ben alakult. A szervezet célja komplex térségfejlesztő programok kialakítása, azok beindítása és nyomon követése. A szervezet munkamódszerét tekintve összetett társadalmi problémákra keres összetett válaszokat például a munkahelyteremtés, az egészséges életmód és a környezetvédelem ötvözésével. Minden programunkban igyekszünk az érintett felek összességét bevonni a tervezésbe és kivitelezésbe egyaránt.

A Pro-Cserehát Egyesület megalakítása előtt Kassai Melinda, a későbbi egyesületi elnök aktívan részt vett 2006-ban a UNDP-SzMM Cserehát Programban, így alkalma nyílt Magyarország egyik, ha nem legszegényebb és legelmaradottabb térségének megismerésére. Betekintést nyert az ott élő, mélyszegénységben tengődő emberek életébe, nagyon sok roma és nem roma származású emberrel kötött ismeretséget. A közös munka, a fejleszteni és segíteni akarás hívta életre a Pro-Cserehát Egyesületet.

2011-re új koncepciót vezettünk be, amely az egyesület komplex programjait jobban keretbe foglalja. Így született a Pillangó Szabadfolyású Fejlesztések, melynek programjait a társadalmi vállalkozás (social business)elvei és gyakorlata alapján dolgozzuk ki. A társadalmi vállalkozások főbb ismérvei, hogy

  • egy társadalmi probléma megoldását célozzák,
  • üzleti (fenntartható alapon),
  • megtérülő befektetésekkel,
  • boldogan.

Ezeken felül programjaink közös jellemzője, hogy azokat győztes-győztes játszmáknak (WIN-WIN games)nevezhetjük; azaz minden résztvevő számára előnyt jelentenek, ellentétben a társadalmi és környezetvédelmi szempontokat figyelmen kívül hagyó, kizárólag pénzügyi haszon megszerzésére irányuló gazdasági fejlesztésekkel, vagy programokkal.
A győztes-győztes típusú programok kialakításának előnye, hogy az egész társadalom, és benne az egyének jólététegyszerre szolgálja.

2 responses to “Rólunk

  1. Visszajelzés: Közösség által támogatott mezőgazdaság Magyarországon | Lecsóblog

  2. Visszajelzés: Gondolatok az egészséges táplálkozásról | Lecsóblog

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s