Táplálkozás

Táplálkozási szokásaink egészségre gyakorolt hatásai az elmúlt évtizedekben a kutatások és a közbeszéd központi témájává váltak. A témában ránkzúduló információk útvesztőjében eligazodni gyakran hatalmas kihívást jelent, az olcsó marketingfogások és a valódi információ között nem mindig könnyű különbséget tenni.

Étkezési szokásaink, a vásárláskor hozott döntéseink azonban nem csak saját magunk, hanem egy globális közösség életére is hatással vannak. Az ipari mezőgazdaság elterjedésével, a szállítási láncok globalizációjával széleskörű és folyamatos élelmiszerellátás valósulhatott meg, azonban számos környezeti és társadalmi probléma is felmerült. Az ipari mezőgazdasági termelés során a környezetbe kerülő műtrágyák és permetszerek, a hosszú szállítás során a légkörbe kerülő káros anyagok sajnos jelentősen hozzájárulnak környezetünk pusztulásához; mindenközben pedig az emberibb léptékű mezőgazdaság ellehetetlenül, a természethez közeli hagyományos módszerek pedig a feledés homályába vesznek.

Ezzel a fejezettel szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy étkezési szokásaink kialakításakor tudatos döntéseket tudjunk hozni, amelyek mind saját egészségünk, mind a társadalom és a környezet hasznára válnak. A gyakorlati megvalósítást pedig alapanyagok bemutatásával és receptekkel szeretnénk megkönnyíteni.

Tartalom:

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s